miercuri, 27 februarie 2008

Giurgiu este singurul municipiu din ţară, reşedinţă de judeţ, care nu beneficiază de alimentare cu gaze naturale.
Consecinţele nefaste ale lipsei alimentării cu gaze naturale se răsfrâng atât asupra activităţii economice din municipiu (în zona liberă Giurgiu îşi desfăşoară activitatea peste 340 de firme, datorită lipsei gazelor naturale oraşul este ocolit de investiţii majore, fiind astfel prejudiciat de crearea a peste 1000 de locuri de muncă), cât şi asupra vieţii cetăţenilor, întrucât de peste 10 ani în municipiul Giurgiu nu există apă caldă, iar căldura s-a asigurat doar începând cu anul 2001.
Prin Legea nr. 322 din 6 iulie 2004 se prevedea realizarea unei investiţii de aducţiune a gazelor naturale pe un traseu care ar fi alimentat municipiul Giurgiu şi încă 7 comune din judeţ străbătute de conducta magistrală. Investiţia, care ar fi trebuit să fie executată în perioada iulie 2004-noiembrie 2005, urma să fie finanţată din fonduri guvernamentale prin Distrigaz Sud. Până în prezent lucrările nu au fost demarate din motive pe care nu le cunoaştem şi toate încercările noastre de a determina Ministerul Industriilor să dispună măsuri de realizare a lucrărilor au eşuat.
Având în vedere importanţa acestei magistrale de alimentare cu gaze naturale pentru municipiul Giurgiu, vă rugăm, domnule prim ministru, să dispuneţi măsuri pentru realizarea acestei investiţii vitale, de care depinde asigurarea unui trai decent pentru cei peste 70.000 de locuitori din municipiul Giurgiu şi cei 35.000 locuitori ai comunelor străbătute de conducta de gaze.

Niciun comentariu: